tisdag 18 augusti 2009

Kräftskiva


På lördag blir det kräftskiva. Nu var det evigheter sen vi åt kräftor. Blir ju mer att man äter surströmming när man bor här uppe.. Vad behöver vi till dessa läckra djur? Vad brukar ni ha när ni äter kräftor? Kan proffset Camilla uttala sig? Västerbottenostpaj, bröd (baguette?) smör, ost, snaps? Vad ska man dricka till? Öl? Vin? Ge mig dina bästa tips?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har alltid en kall öl och avslutar med ett glas rosé till mina kräftor. Vi har ätit flitigt med kräftor i sommar och än så ha den riktiga skaldjursäsongen inte börjat. För visst är det MYCKET godare med hummer och en flaska bubbel till det???

Kram Smulan

Jimmy sa...

snaps, kräfta, mörkt öl, räka, snaps, bröd, öl, päran, snaps, västerbottenpaj, öl, gräddfil, snaps, rom, öl.... :-)

Nä men v.b.paj är kanonbra.
Blir skitkul ;-)

"En som är bjuden" ....

mikaela sa...

om man gillar saffran kan man göra en god sås att doppa kräftorna i genom att röra ihop två påsar saffran i en burk creme fraiche (inte lätt!) och sen salta och peppra lite. (chili eller cayenne). mkt gott!

Cam sa...

Hihi...låter kanon bra med västerbottenpaj, baugetter och så klart en god ädelost, är ett måste=) Hoppas festen var trevlig! Kram