måndag 10 december 2007

Måndag morgon

Lillplutten har somnat så jag passar på att skriva lite.
I fredags blev det ett kort strömavbrott här hemma. Det blev kolsvart i 1-2 sekunder, sen tändes allt upp igen. Efter ett tag skulle jag koka kaffe i köket men då fungerade inte nån av de tre lamporna vi har där. Eluttaget fungerade inte heller så jag fick pyssla om lite och koka kaffet med hjälp av det andra uttaget. På lördagsmorgonen tänkte jag fortsätta städningen inför flytten. Började skrubba ugnen för några dar sen och tänkte nu bli klar med den. Vred på knappen så att lampan skulle tändas i ugnen. Den tändes men lös så svagt. Vred på temperaturknappen och då tändes alla lamporna i köket!
Vi har kontaktat hyresvären som tittat på det och vi väntar nu på att det ska komma en elektriker till oss och fixa till detta. I går kväll upptäckte vi att lamporna och eluttagen i ett annat rum hos oss inte heller fungerar.
2:a advent har passerat och snart är det jul. Tiden går så snabbt. Jag längtar efter att allt detta med flytten ska vara klart. Till helgen kommer några vänner hit till oss. Då blir det vin, skratt,sång och mat gissar jag. En liten avskedsfest kan man säga. Trist men samtidigt jätteroligt att träffas.
Har haft funderingar på hur man ska fatta detta med föräldradagarna. Min storasyster informerade mig att när Agaton fyller 1 år måste vi ta ut minst 5 dagar i veckan om man vill kunna behålla sin ersättningsnivå. MEN man kan ta ut halvdagar eller kvartsdagar osv. för att få dem att räcka längre. Bra!
Nu ska jag diska och koka kaffe. Sen ska jag ta hand om tvätten, fortsätta skruva isär möbler, packa kläder, torka ur garderober. Jaja, vi får väl se hur mycket man hinner med när man ska se efter Agaton samtidigt. Ha det gott allesammans.

5 kommentarer:

Supermamsen Green World sa...

Du lär ju ha fullt upp nu när ni ska flytta"Behöver ni rasta någonstans under flytten kan ni ju alltid svänga in till oss.Kaffe o blöjbyte kanske?

Du kan få mitt mobilnr på msn


KRAMIS """

Naranja sa...

Supermamsen: Vi tar en annan väg upp. Kör via Mora och Sveg så vi passerar aldrig er, men en annan gång. Tack för erbjudandet! Vi lär väl besöka IKEA nån gång, då kommer vi. Kram.

Mikaela sa...

det är jobbigt att packa. och tråkigt. men skönt ändå för man får rensa och slänga lite! och sen är det ju kul att få packa upp allt på nya stället sen!!
här är det febrigt å snorigt på barnen...

Cam sa...

Wow vad du ligger i på bloggen..så skoj att läsa. Hinner du med flytt packandet? Ska bli så skoj att ses på lördag...jag ser fram mot det, kommer kännas tomt när ni flyttat för du är en sån härlig och varm person som blivit en toppen vän. Östersund here I come for visit...kanske i sommar??? Kram Ses på lördag som sagt!..kanske kommer det lite överraskningar med...hm...

Naranja sa...

Mikaela: Ja det är jobbigt att packa men det har gått bra, faktiskt. Vi har varit så duktiga att slänga saker vi inte gillar särskilt mycket.
Cam: Jo, man passar ju på att greja med bloggen när man får en chans. Läser inga böcker längre utan bloggar! :) Det ska bli jättekul att ses på lördag. Jag saknar dig!