onsdag 16 juli 2008

Åre

Igår stack vi till Åre på utflykt. Vi måste ju passa på att göra nåt när vi är lediga tillsammans. Hade sett att vädret inte skulle bli så bra men det struntade vi i. Vi ämnade ett soligt Östersund och åkte mot molnen. Stannade till i Ede hos syrran med familj och de bjöd på fika. Tog tyvärr inga kort.

I Åre promenerade vi runt, kollade in alla nybyggda hus, åt mat, tittade i affärerna och köpte skidor! De hade utförsäljning av hyrskidor så vi köpte varsitt par Salomonskidor med bindning för 800 kr respektive 400 kr. Visar det sig sen att skidorna suger kan man ju alltid köpa nya. Men de såg bra ut så tror inte att det kommer att behövas.

Vid lunchen ratade Agaton barnmaten så John köpte en hamburgare till honom på Max istället. Den slukade han. Kanske har han blivit stor nu?

I Åre hade de också Vero Modabutik med massor av snygga kläder. I Östersund har de ju stängt Vero Modabutiken och öppnat Rut med flera istället. Tydligen kommer tjejen/tjejerna som startat Vero Modakedjan från Östersund och de har bestämt sig för att satsa på nya kedjan Rut med flera istället. Jag saknar Vero Moda i alla fall. Mycket fina kläder till rimliga priser.

På väg hem från Åre stannade vi till vid Ristafallet och tittade på vattenmassorna. Ett tag trodde vi att det började spöregna för himlen var alldelles svart och vi visste att det skulle börja regna snart.Helt plötsligt kom det en massa vatten på oss men det visade sig att vinden vänt och vattnet som sprutade upp från vattenfallet blåste på oss istället.
Rissnafallet.

En tall nedanför vattenfallet fallet som förmodligen blivit träffad av blixten.

John och Agaton.

På väg hem stannade vi till utanför Ås. Tog det här fina kortet på himlen där solen skiner igenom molnen.

2 kommentarer:

LIB sa...

hej! du vet väl om att Ronja Rövardotter spelades in vid Ristafallet? kram

Fettoklubben sa...

Oj vad fint kort längst ner på bloggen"

Oj vilken mysig resa era lyckostar"
Skönt o komma bort en sväng "