söndag 17 februari 2008

Helg i bydalen

Dä, dä..

I helgen har vi varit i Bydalen. I dag innan vi for hem hörde vi ett skrik från köket. Det var Agaton som låg på golvet. Han hade nog försökt sig på att klättra i trappan och misslyckats. Han blev så ledsen. Skrek och grät. När han var klar var han alldeles varm och svettig, det kanske syns på frisyren? Fast här har han blivit glad igen.

Vi som träffades och trivdes var jag, John och Agaton, Johns föräldrar och Johns syster med familj. Här är papporna med sina söner.

Kusinerna Svante och Agaton leker. Det skiljer bara ett halvår mellan killarna så de kommer nog att ha ännu mer kul när de blir äldre.

Helgen bjöd på bra väder. Det var inte solsken men skönt väder ändå. På söndagen snöade det en del. Några åkte skidor på lördagen. Jag var hemma med Agaton, Svante och Johns föräldrar. Brukar ju inte vara sjuk särskilt ofta men efter frukosten mådde jag pyton. Vet inte om jag fick en släng av magsjuka men kände mig superbakis kan man säga. Illamående och kallsvettig. Ni kanske känner igen känslan från en för sen kväll på krogen? Hm, i alla fall. Jag kräktes och frös. Gick och la mig och sov i 3 timmar. Dagen gick och till kvällen kände jag mig bättre igen. På bilden är det våffelkalas. Våfflor är gott men jag fick i mig knappt en hel.

På lördagskvällen kollade vi på melodifestivalen. Det var inga superbra bidrag den här lördan heller.. Carola och Andreas var sådär. Vi tyckte faktiskt att låten skulle varit bättre om bara Andreas sjungit den själv. Carola blev så skrikig på slutet av låten. Gissar att folk fått nog av henne eftersom de inte röstade tillräckligt. Jag gillade kebabpizzan bättre än henne! Sanna var bra. En vinnarlåt! Tyvärr tror jag att Christer Sjögren kommer att ta hem allt. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om han vinner både den svenska OCH den stora Europafinalen. Hans låt är så dålig att den är bra.

På söndagen tog vi fram pulkorna och gick slalombacken upp och kollade in alla lyxstugor. Det blev pulkaåkning för både vuxna och barn. Vi kollade också in de två hästarna som gick lösa. Superfina. Tyvärr får ni inte se bilder från detta. Vi lämnade digitalkameran hemma och tog istället med videokameran och filmade.

I helgen har vi ätit gott och druckit gott. Jag och John lagade ett av våra favoritrecept. Jamie Olivers favoritpastarecept. Mmm. Spagetti con gamberetti e rucola. Supergott! Det är spagetti med scampi och ruccola. Massa chili är det också så det är starkt! Så himla gott. Vi provade också en ny efterrätt. Hittade receptet i Elle mat och vin nummer 4, 2006. Stekta äpplen med kardemummaglass och kanelkolasås. Gissa om det var gott eller gott? Tydligen hade det vunnit dessserttävling. Vi har haft en bra helg, hoppas detsamma. Vad har ni gjort i helgen?

4 kommentarer:

Cam sa...

Hej vännen..vad mycket skoj ni hunnit med i helgen. Själv har jag sportlov denna vecka, sååå undebart...haha fast startar upp med en fm i tvättstugan, haha men det behöver ju göras med. Är bilderna i köket från er nya lägenhet? Hälsa alla! Kram Cam

Cam sa...

oj glömde ju att skriva att, näe Narre du kan inte tycka att Pizza låten var bättre än Carola!!! Christers låt är mesig, dålig, töntig, uttråkande och är så dålig att den är tokdålig!!! Tänkte på ditt illmående..kanske bebis i magen igen;)hihi...Cam

Kriss sa...

Hej! Tänk att det var den första tanken jag fick med Cam. Inte blir man bara illamående så där och så går det plötsligt över;). Bara så lycklig över att Carola bara gick till andra chansen. Må hon nu inte vinna den. Håller med om att det hade varit bättre om Andreas sjungit den själv. Han är otroligt charmig. Kram Kristin

Naranja sa...

Cam och Kristin: Hej på er! nej, jag är INTE gravid! Vill inte vara det heller. Vi njuter av att ta hand om Agaton och vill ägna tid åt honom. Dessutom längtar jag efter at få jobba! Saknar alla ungar!