måndag 18 juni 2007

Fest i Falun

Fest i Falun! Värdparet Martin och Anni har båda fyllt 30 år och bjöd in till fest. Jag, John och Agaton tog bilen på lördagen och stannade till söndagen. I famnen håller Martin deras dotter Emma (3 månader). Deras son Anton fick husera hos mormor.
Hur känner vi dem? Jo, John läste juridik i Uppsala tillsammans med Martin. När jag och Anni började prata med varandra på en fest visade det sig att hon bott i Torvalla i Östersund och Nälden som barn. När jag frågade henne var hon kom ifrån berättade hon att hon var från Falun. Vilket sammanträffande! Som barn var jag ofta i Falun och hälsade på kusinerna.

Martin och Anni hade dukat i trädgården under 6 st. partytält.
Anni häller upp bål till gästerna.

Ingen behövde vara törstig! Dricka fanns det gott om.

Ja, ingen behövde vara hungrig heller. Anni och Martin hade lagat otroligt god mat. Det var maffiga sallader, röror, bönoroch såser, färsk potatis i massor och ljust och mörkt bröd.

När maten dukades fram tog vi andra fram kött och fisk av olika slag och la på grillarna. Det fanns 7 grillar att använda så vi slapp väntan, alla kunde slå sig ner till bords samtidigt. Smart med så många grillar.



Solen sken i sommarvärmen. Det var bra att vi hade tälten för lite senare på kvällen när det blev blåsigare satte vi upp väggarna som hörde till och tog fram filtar att ha runt om sig. Det blev genast skönare att vara utomhus.

Emma och Agaton träffas för första gången! Sist de träffades låg de båda i magarna på sina mammor! Emma hade bråttom ut och är född tre dagar före Agaton.

Inga kommentarer: