söndag 10 juni 2007

present från Karlstad kommun

I fredags kom ett paket i brevlådan. Det var adresserat till Agaton och var från Karlstad kommun. Inuti låg en gosig spöket Laban och ett brev. Så här stod det:

Välkommen till livet och Karlstad!
Här får du en mjuk och go kompis att hålla i handen och busa med. Hans namn är spöket Laban, skaparen heter Lasse Sandberg, samma man som ritat den glada sol som lyser i Karlstad.
Vi vill också gratulera dina föräldrar och önska lycka till med den nya familjemedlemmen. Hoppas att dockan ska ge er glädje och många mysiga stunder tillsammans.
Med sol och varma hälsningar från
Lena Melesjö Windahl
Kommunstyrelsens ordförande
Karlstad kommun

Vet inte vad jag tycker om detta. Ja visst är det kul att karlstad kommun uppmärksammar att vi fått barn och vill välkomna honom men samtidigt känner jag mig kluven till detta prylsamhälle med saker, saker. Tror inte att vi kommer att använda handdockan så mycket. Man kan fundera vad det kostar att köpa gosedjur till alla nyfödda barn? Hm, det kanske bara är jag som tycker att skattepengarna kan läggas på annat, eller? Nej, jag ska kanske inte vara så negativt inställd till detta, vi får väl se till att Agaton leker med den sen när man blir äldre.

2 kommentarer:

LIB sa...

Evelina fick ett halsband med Krokoms kommunvapen. Det var trevligt och fint, men med tanke på kommunens ekonomi måste de kanske dra in på de gåvorna. Fast det ligger kanske på PR-kontot för att få behålla invånare i kommunen?

Mikaela sa...

Olle fick en bok och nån liten glasskulptur av Oxd kommun. Ang handdockor, Olle leker och har jättekul med sina handdockor nu.. (doppresent bla.) en på varje hand =) och han gillade dem när han var mindre också! bara mamma och pappa har bra fantasi så kan det nog bli en rolig kompis!?