lördag 2 juni 2007

Händelserika dagar

Agaton med sin gammelfarmor Elsie.

Här har vi fullt upp hela dagarna. Det är många som jag vill hinna träffa så man får ligga i om man ska hinna med allt. Wicktoria och Spencer har kommit till Jamtland så det är mer liv och rörelse och fler famnar som kan gosa med Agaton. De vi träffat under den senaste veckan är:

Mamma Gun-Britt och hennes sambo Åke. Mamma ärvde en gungstol av sina föräldrar och har längtat efter att få sitta i den tillsammans med Agaton och sjunga för honom, precis som hennes mormor gjorde med henne. Nu fick hon äntligen göra det men efteråt sa hon att det var ganska jobbigt för gungstolen är inte den mest bekväma, där de svarvade pinnarna sticker in i ryggen. Kanske får hon fixa en filt eller nåt till ryggen till nästa gång vi kommer upp. Tog flera kort på dem men mamma vägrar att vara modell ute på nätet.

Agatons farmor Ingegerd och hans farfar Eskil.det var längesen nu sen de träffat Agaton så det var extra kul för dem att vi kom tror jag. De tyckte att han hade växt mycket och det har han ju också. Eskil hade en lagom taggig skäggstubb som Agaton skrattade gott åt. Agaton fick två klädesplagg som J haft när han var liten. En grön mössa/keps i tyg och en rutig skjorta. Kepsen blir perfekt i sommar men skjortan får vänta nån månad. Tror att den är för liten nu. Ska nog för säkerhets skull prova den för annars kanske den är för liten när han ska ha den.

Erika, kompis från förr som jag tjuvrökte tillsammans med. Våra mammor är också de mest oroliga mammorna i hela världen, eller hur Erika?
Vi träffades på stan nu i veckan och tog en lunch tillsammans och en sväng på stan. Pratade om våra barn, förlossningar, hur läget är i Östersund, vad alla kompisar från förr gör nu för tiden..

Linda och Jimmy. Linda är min dödspolare och Jimmy är hennes darling. Jag och Linda gick i samma klass från sjuan. Under gymnasietiden hade vi pojkvänner som var bästa kompisar. Killarna dumpade vi men behöll varandra! Linda och Jimmy har två fina flickor som är världens sötaste. Linda och Jimmy kom en dag tillsammans med barnen till pappa och sen kom de en kväll utan barnen.Vi tittade på kort från Thailand och Borneo som Wicko och Spencer hade tagit. I kväll är Spencer och Jimmy ute och fiskar tillsammans. Stackars Spencer tog med sig fiskegrejerna till Östersund och har varit iväg flera dagar för att fiska, och har försökt få fisk men inget verkar nappa i Storsjön. Vi får hoppas att de hittar bättre fiskevatten i kväll.

Liselotte, Patrik. Det är storasyrran och hennes make. De har två gosungar och väntar en tredje. Patrik är för övrigt dubbelgångare med Liverpools tränare Benites, enligt mig och John. I kväll var vi till deras hem utanför Trångsviken och hälsade på. Roligt, roligt!! Liselotte tackade ja till att bli Agatons fadder. Hon blev jätteglad när jag frågade och det är ju kul. Roligt att hon tackade ja! Ja, vi har ju bestämt oss för att ha dop för honom. Resonerar som så att eftersom vi firar kristna högtider och tycker att det är viktigt att han förstår varför så har vi dop. Vill han inte vara medlem i Svenska kyrkan sen som stor eller vuxen kan han ju alltid gå ur. Skriver mer om dopet en annan gång.

Farmor Elsie. Ja, hon kallas Elsie men heter Elsa men det är det ingen som säger.
Gör världens godaste räksmörgåsar och har den skönaste fotöljen. Tycker att Agaton är en "gohöne"!!

Pappa Kent.
Gillar att jobba hårt! Här är det allt eller inget som gäller. Pappa har svårt för att göra nåt halvdant utan det ska gärna ske fort och snabbt. Hans projekt just nu är att ta bort en fontän han haft på gården i över 20 år! men det är inte det lättaste eftersom den är ca 2 meter i diameter, gjord av betong och full av armeringsjärn. Han höll på i fem timmar med att joxa med den i går kväll.

Jeanette, Krister.
Wicktorias festarkompis från förr och hennes man. Wicktoria är fadder till deras barn Rasmus och Alva som är de mest väluppfostrade barn jag känner till.


Fortsätter senare att berätta om alla.. Nu måste jag sova!! Snark.


Narre

1 kommentar:

nettan sa...

Hej!
Men vad roligt att läsa om allt ni gort. Jag ser fram i mot erat dop.

många soliga hällsningar från jeanette med familj