fredag 15 juni 2007

Sommarlov

Idag är det skolavslutning i Karlstad. Jag och Agaton tog en promenad till mitt gamla jobb. I onsdags efter besöket hos BVC tog vi en promenad hemåt. Tänkte att det skulle vara kul att gå förbi jobbet och hälsa på. Det var jättekul men många barn. Är ju inte varn vid att det är livat runt omkring oss så jag blev lite överrumplad av alla barn som sprang omkring. Personalen hade miniavslutning och "kastade ut" de stora barnen från fritids. De brukar göra så att de stora barnen som ska börja på "äldrefritids" till hösten avtackas. Proceduren går till så att barnen får de hoppa ut genom fönstret i strumplästen! Det brukar barnen tycka är kul, enda gången man får vara utomhus i bara strumporna utan skor.
Det var full rulle på fritids, de hade disco, åt popcorn och drack dricka. Riktig fest! Alla ville kika på Agaton, de tyckte att han var så söt. Många av 6-åringarna frågade hur många år Agaton är och de hade lite svårt att förstå när jag sa att han inte är ett år ens, bara tre månader gammal. -Ja, men hur många år är han? fortsatte de fråga. Tidsbegreppet är svårt.
När jag skulle gå hem kom några barn springande och frågade om bebisen var vaken. De stannade och kikade ner i vagnen och tyckte att han var så liten och fin. En kille sa:
-Vad söt han är! Då tittade de andra storögt på honom och en annan av killarna sa
- Det var första gången jag hört dig säga söt!
Fatta va goa barnen är! Längtar tills jag får börja jobba igen. Fast det är allt bra kul att vara hemma också.
Blev inbjuden av rektorn att komma idag. När alla barn gått hem hade personalen fika och då blev jag avtackad också, det var kul. Fick en jättefin bukett och ett litet paket till Agaton, det var ett gosedjur. Det var kul att träffa personalen igen, det känns konstigt att jag kanske aldrig mer kommer att jobba på den skolan. Kommer att sakna alla mycket för det är en bra sammanhållning där. Men livet går vidare..
Ser nu fram emot imorgon då vi ska åka till Falun på fest. Två kompisar bor där och har bjudit in till party! Ikväll blir det lugnt. John ska på golftävling med jobbet idag. Jag håller tummarna för att han vinner. Ha en skön helg allesammans och skriv gärna kommentarer till mina inlägg. Det är ju alltid kul att få veta vilka som läser det jag skriver. Ni behöver inte skriva mycket, bara nån mening.. Tänk inte så mycket på vad ni skriver utan bara skriv!

7 kommentarer:

Unknown sa...

Ålrajt, då skriver jag! Undrar vilken skola det är som du skriver om i inlägget? Är det färjestadsskolan kankse, jag vet att vi pratat om den förut.
Hej hej från kvällssoliga botorp, å en nedrans grinig sigge med mor.

Unknown sa...

Hallå, pratade just med Sofia, hon är i Karlstad i helgen o satt för tillfället på en uteservering, själv hade jag vantar o mössa i morse när jag cycklade till jobbet, jag frös ändå, jag gjorde iordning en salladslåda för ett tag sedan för att egen sallad och örter, den såg jätte fin ut tills igår då den haglade sönder helt :(
Ne, nu ska jag bli lite positiv, ha en ur trevlig helg så höres vi snart igen.
kram//Erica

Mikaela sa...

skriver en samlad kommentar för dina senaste inlägg.. härligt med leenden!! de smälter isberg =)
telefoner är roliga, fast det kan vara svårt att förstå var momor/moffa eller vem det nu är i andra är! Olle säger mest titta och pekar runt om sig, förstår inte alls att den som han pratar med inte ser samma sak som han =)

Ann-Sofie sa...

Nu är jag tillbaka som bloggare och bloggläsare :). Alltid kul att läsa din blogg och jag förstår dig med uppmaningen om kommentarer, det är motivering att fortsätta eller hur. Narre, gå in och kolla Lottas blogg också lotta.mattsson.blogspot.com. Ta han dom dig och hälsa din fina familj från oss.

Cam sa...

Vilken fin bukett och vad gulligt att Agaton fick present. Ja visst är det underbar att vara ledig, inte mamma ledig för min del med sommarlovs ledig. Fick dock gå upp 5 i morse och ut och kissa med lilla "vappisen", vilket energi knippe!! Kul att du kommer på besök i veckan! Ska bli jätte kul att träffas igen=)/cam

LIB sa...

hej syrran! jag är usel på att lämna kommentarer men ska bättra mig för det är ju jätteroligt att du gör inlägg på mina sidor! kramar från gänget

Naranja sa...

till Lina: jo det är färjestadsskolan jag menar.. borde ju skrivit det..