lördag 24 november 2007

Sjukling

Vaknade klockan fem i lördags morse av att lillkillen rosslade och hostade med världens torrhosta. Han har de senaste två dagarna fått en förkylning och det har blivit värre och värre hosta. När han andades lät han som en person med svår astma. Vi ringde sjukvårdsupplysningen och de rekommende oss att uppsöka läkare eftersom han lät ansträngd av sin andning. Vi skulle återkomma klockan sju för att få en läkartid. Jag och mamma (som kommit på besök från Östersund) satte på kaffe och åt en smörgås i ottan och pratade. Klockan sju återkom jag till sjukvårdsupplysningen och fick en tid på vårdcentralen efter klockan nio. Väl där sa läkaren att hon trodde att det var krupp. Det kunde vara bra att uppsöka akuten om det blev mer besvär. Läkaren sa att hon kunde skicka en remiss på en gång eller så fick vi åka dit senare. På henne lät det som att vi skulle bli tvungna att uppsöka akuten förr eller senare. Vi valde då att åka på en gång. På akuten fick vi vänta länge i ett rum. Till slut kom en läkare (supertrevlig och kunnig) och hon konstaterade efter undersökning att det var falskt krupp eftersom han hade den typiska "skällande" hostan och väsande ljudet på inandningen. Agaton fick andas in nån slags syrgas två gånger i en minut i taget för att vidga luftrören. Han skreeeeek men det kanske mest berodde på att jag fick hålla fast armarna och huvudet på honom. Sen fick han dricka kortison utblandat i vatten.
I natt har det gått över förväntan. Han har vaknat många gånger men efter en stunds amning har han somnat om. Nu sover han i vagnen ute. Vi har satt igång att packa saker. Just nu har vi tagit oss an alla glas och porslinet. Det känns bra att komma igång med det.

4 kommentarer:

Cam sa...

Hej vännen!
Men vad trist att lilla killen är sjuk=(.Tur att sjukvården fungerade bra=) man hör ju annars ofta att det inte funktar och att de inte tar saker på allvar. Hoppas snart han är bättre, hälsa mamsen, lill killen och "John Blund" ! Kram Cam

Mikaela sa...

blä för baciller, jag skulle gärna ta varenda bacill bara barnen får vara friska! idag har vi varit å köpt täckpapp till Noahs rum, så kaaanske är det klart tills ni kommer =)
kramar

Jimmy sa...

Oj, tur att det var falsk krupp och inte krupp(difteri). Lite okänsligt att säga krupp vid första undersökningen tycker jag.

Hoppas han mår bättre.
Hälsa John och lycka till med packandet :)

Naranja sa...

Cam: Hejsan! Javisst är man glad att man betalar skatt när man får så bra sjukvård. Har ringt massor med gånger till dem ang. olika hostmediciner också på sjukvårdsuppl. och de är också kunniga.
Mikaela: snart ses vi! Kram på dig tills dess.
Jimmy med familj:Ja, hm.. det är klart att hon sa falskt krupp och inte bara krupp.. Jag hade lite bråttom när jag skrev inlägget.