onsdag 8 augusti 2007

Krogstråket och P-Danjelsa

Storsjöyran är en härlig fest. Istället för att bara ha en massa kändisar som uppträder satsar man på några säkra kort, artister som alla känner till. Eftersom arrangörerna har sånt musikintresse hittar de varje år också artister som kanske inte alla hört talas om. Det är alltid så kul att som besökare få upptäcka ny bra musik. Har själv hittat nya musikgenier som spelat på yran, skulle aldrig lyssnat på dem om det inte var så att man kollade in dem under yrankvällarna. Tre exempel på såna artister är Ed Harcourt, Jamie Cullum och den lokala killen P-Danjelsa som är en rolig prick, toastar på jamska. Han berättade i en intervju i ÖP förra året att han på väg till en scen där han skulle kolla på nåt berömt band råkade höra en annan grupp spela på en annan mindre scen. Han gick dit och gruppen spelade reagge och P-danjelsa blev frälst! Från den dagen fanns det ingen annan musikstil för honom.
Här är han DJ i ett restaurangtält.
P-Danjelsa har roliga låtar. Härär några av hans låttitlar:
Varför finns det inga norrlänningar med i landslaget?
Har da hunne bunne hunn?= Har du hunnit binda hunden?
Jo, kan man inte jamska kan det kanske vara bra att ha med nån som kan översätta.
Östersund dukar upp massor av restauranger i hamnen varje Storsjöyra, Jamtarnas befrielsefest från storsvensken! Här är det en lokal förmåga som underhåller.


2 kommentarer:

Nettan sa...

Ja jag kan tänka mig att det är roligt på Storsjöyran. jag har ju alldrig varit där. Man kanske ska ta sig en tur dit..

Cam sa...

Hej...åh vad kul att se bilder från Yran och vår P Danielsa..haha det var tiktigt skoj förra sommaren. Nu är vi hemma från sjön, ni verkar oxå ha de bra! Tack för senast, alltid lika ku latt ses....om drygt en månad blir det att dra iväg och Tölta, visst ska de bli kul? Nu har jag lagt in lite nya bilder på bloggen...Kram från Cam med bankande hjärta=)