torsdag 10 januari 2008

Allt på en gång!

Hej. Det var några dagar sen jag skrev sist men vi har haft en sjukling att ta hand om. I söndags kväll var Agaton trött, trött och hostade så hemskt. Han var rosslig i halsen och lite varm. Vi ringde sjukvårdsrådgivningen och kvinnan vi pratade med tyckte att vi skulle åka in på akuten så att en läkare fick titta till honom. På akuten konstaterades att han hade feber 38,4 och en rejäl förkylning. Läkaren tittade i hans öron och såg att han hade öroninflammation. Agaton fick också inhallera adrenalin för att vidga luftrören. När läkaren kom tillbaka efter en stund för att lyssna på honom så tyckte hon att han lät mer rosslig än innan inhalleringen . Hon sa att det kunde bero på att det lossnat slem. Hon ville behålla Agaton över natten så vi fick följa med till barnavdelningen. Där fick han jätteäcklig medicin mot öroninflammationen (kåvepenin) som han genast kräktes upp. Vi fick ge honom en ny dosoch den behöll han. Under natten kollade sköterskorna hans syreupptagning och han fick inhallera adrenalinet varannan timme. På förmiddagsronden på måndag morgon kom det nya läkare som lyssnade med stetoskop på Agaton och de sa att de hördes som att han hade symtom på lunginflammation på vänster lunga men att de inte gör lungröntgen på så små barn. Vi skulle i första hand behandla öroninflammationen och fortsätta med inhallerandet. På eftermiddagen var Agaton mycket piggare och vi åkte hem vid middagstid. Nu ska han äta den äckliga medicinen tre gånger om dagen i sju dagar. Hur det nu ska gå till eftersom han vid flera tillfällen har kräkts upp den för att den smakar så illa.
På nätterna har han vaknat och hostat. I natt hostade han inte alls så det känns som att det är på väg att vända nu! Hoppas!

4 kommentarer:

Mikaela sa...

ger ni medicinen i spruta? ge lite lite åt gången, vänta nån minut mellan varje gång, så blir det inte så mkt äcklig i munnen på samma gång? sen är det tillåtet att ge nått som smakar bättre tillsammans med medicinen. kräm eller annat =) hoppas han snart mår bättre! det är verkligen jobbigt när de små liven är sjuka. man skulle göra vad som helst för att ta det själv!!

Cam sa...

Hej...stackars liten....tänkt på er sen du hörde av dig med sms. Hoppas han blir bra snart! Största kramen från mig och Alvin och Love

Unknown sa...

Stackars Agaton!! Hoppas att han snart mår bättre! Gustav är oxå krasslig...har haft feber i flera dagar och hosta. Nu blir jag orolig att han också kanske har lunginflammation? Ska ringa bvc imorn tänkte jag. Hoppas att ni har det bra annars och att flytten gick bra. Kramar från Linn o Gustav

Naranja sa...

Mikaela med familj: Ja vi har gett honom medicinen i en spruta. Nu de sista dagarna har jag kommit på knepet. jag ger honom först lite, lite medicin i munnen så att han förstår vad som är på gång. Sen delar jag upp dosen och ger de i små omgångar på 4-5 gånger istället för allt samtidigt. Stackarn vilken chock det måste ha varit för honom att få nästan all medicin på enb gång utan förvarning!
Cam:Kram tillbaka till dig och Alvin!
Linn: Hej Linn! Vad roligt att höra från dig. Trist att Gustav inte mår bra.Flytten gick bra. Nu väntar vi bara på att få flytta in i vår lägenhet. Det blir den 1 februari. Tills dess bor vi hos släkten. Hur går det med husletandet? Har kollat in er sida på fam.liv för att hålla mig uppdaterad men den var tom.. Saknar korten på G!