söndag 6 januari 2008

tacksamhet

Idag mitt på dagen när Agaton var gnällig och verkligen behövde sömn kände jag sån tacksamhet över att bo i Sverige och kunna vara föräldraledig. Vi gick och la oss och sov tillsammans i en timme. Sån lyx! Tänk om man fått barn i USA och varit tvungen att gå tillbaka till arbetet efter bara nån månad. Insåg att jag är glad över att betala skatt så att man får ta del av denna förmån att kunna få vara hemma med sitt barn och ändå få pengar till räkningarna.

4 kommentarer:

Cam sa...

Hej vi verkar vara uppe sent båda två denna kväll på bloggen..skrev just en kommentar på din och vips hade du ett nytt inlägg. Jag förstår dig när du pratar skatt och tacksamhet, men blir kluven eftersom jag just nu läser boken som Pigge skrev om Tsunami katastrofen och han inte fick särskilt mkt hjälp av svenska myndigheter. Kram C...sov gott!

Mikaela sa...

ja visst är det en underbar möjlighet!! pratade med tanten i djuraffären häromdagen, och hon berättade att i Chile där hon kom ifrån var de tvugna att gå till arbetet igen efter 4 månader. barnet fick man lämna till nån släkting typ svärmor tillsammans med urpumpad mjölk! min svärmor är toppen, men jag skulle inte vilja att hon uppfostrade mina barn! näe, njut så länge du kan. det ska jag göra! med båda mina små älsklingar!

Supermamsen Green World sa...

Visst är det tur man kan få barnledig "
Alla barn borde kunna få vara hemma tills de är 3 år iallfall"
Hur har erat nyår varit ?
Jag skickar lite bus på sms till alla mina kompisar och vänner så du får stå ut med dem .
Goss vad söt han är Agaton en riktig gobit"

KRAMIS

Ann-Sofie sa...

HOppas att ni mår bra! Bamsekramar från oss alla tre!